keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Boulogne 2

Täällä edelleen hengaillaan. Siirryin marinasta pois ja yhden sulun läpi missä vuorovesi ei ole kuin kolmisen metriä. Edukkaampaa...

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Paris

Pariisissa vietetty lomaa perheen kanssa. Disneyland, Nodre dame, Louvre museo, Eiffel torni yms... vuokrattiin auto ja kaupungissa ajaminen on aika mielenkiintoista, noin 6 kaistaa eikä ainuttakaan kaistaviivaa tai merkkiä, tuntui kun ei olisi liikenne sääntöjä ollenkaan. Käytiin myös veneellä, sinne oli todella hyvä motari. Fiat Banda lykkäsi kivasti 200km 140km/h. Ja takaisin. Maanantaina rupean vähän venetöihin. Ei lähtennyt mastosta pelkästään kiilakumit vaan tuli vähän isompi remppa...




lauantai 16. heinäkuuta 2016

Boulogne

Eilen saavuin Boulognen marinaan. Matka ei ollut pitkä 25nm. Reipas vastatuuli ja vesi lensi. Nyt on suolaa joka paikka täynnä. Täytyy ruveta pesuhommiin. Ja maston läpiviennin kiilakumit putosi ryskytyksessä joten täytyy niitä takasin asennella. Kaupunkikierros tehty ja tosi mukava paikka. Huomenna sitten eteenpäin.



torstai 14. heinäkuuta 2016

Calais

Lähdin tiistaina kuuden aikaa aamusti Nordeneystä ja tarkoitus oli mennä Amsterdamiin, mutta oli niin kiva keli kerrankin että päätin jatkaa matkaa suoraan Ranskaan. Eka yö merellä Hollannin edustalla oli ihan leppoisa mutta seuraava yö Rotterdamin edustalla oli jo aika painajainen. Valtava laivaliikenne, eli ei nukuttu. Calaisissa odotin poijussa jotta pääsisi marinaan sillan ali  mutta se osoittautui aika surkeaksi joten palasin poijuun turvallisuus syistä. Reilut 300nm ja n.2,5vrk.

lauantai 9. heinäkuuta 2016

Norderney 2

Edelleen täällä Norderneyn saarella. Yritän odottaa hyvää tuulta lähteä, mutta sitä ei tule. Maanantai tiistai lähden paukuttamaan vastaseen ehkä. No, tämä on hieno paikka ja nähty on mm. taskurapuja, meritähtiä, pupuja valtavasti. Yrittänyt kalastaa ja ajellut kumiveneellä.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Norderney

Suunnitellusti tänne päädyin. Alkumatkaa pääsi purjeilla, sitten meri oli aivan tyven, loput 20nm oli taas tuulta jotta pääsi purjeilla. Hylkeitä näkyi matkalla ja joku noin 2metrin mittainen evän omaava kala/ nisäkäs?  Katselin aamulla  ankkuripaikkaa ja huomasin kun pyrjevene tuli satamasta ulos alaveden aikaa, niin ajoin sisälle satamaan, syväys siis riitti. Täällä nyt odotellaan parempia tuulia.

maanantai 4. heinäkuuta 2016

Brunsbuttel

Lukon läheisessä satamassa tuli oltua yö. Iltaa istuin saksalaisessa veneessä "Summer wine". Mukava pariskunta (nice people). Lähdin tänään Elbe joelle ja 80nm yöpurjehdus Norderneyhyn. Olen aamulla perillä juuri kun vesi on alimmillaan eli varmaankin ankkuriin odottelemaan nousuvettä. Matkaa ei voi oiken jatkaa pidemmälle kun aamulla myös tuuli nousee, ja mitenkäs muutenkaan kuin vastaseksi. Kuvia lisäilen kun saan kunnon netin.

lauantai 2. heinäkuuta 2016

Rendsburg

Lauantaina lähdin Laboesta Kielin kanavaan. Parisen tuntia siinä sululla sai odotella vuoroa. Moottoriajelua kanavassa noin 20nm välillä vettä pirskottaen, vastatuuli oli kylmä. Aamusti herättyäni veneessä +15astetta. Tänään ajan loput kanavasta.

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Laboe



Saavuin tänne  Laboeen (Kiel) yöllä ja jäin sataman ulkopuolelle ankkuriin pimeyden vuoksi. Wärnemundessa tuli oltua aika kauan koska asensin uudet akut ja ostin paikalliselta purjemaakarilta uuden rullalitteen asennuksineen. Matka meni hyvin, aluksi vastatuulta mutta puolimatkassa loppui aalto ja sivutuuli alkoi niin vauhti oli tosi hyvä. Valonheittimellä aina välillä yritin etsiä mahdollisia kalastajien verkkoja.
Väsyttää nämä yölliset siirtymät, mutta nyt kyselään Raymarine huoltoa jos saisi täältä takuuseen tuon tuulimittarin. Vähän lepoa ja jos sitä huomenna menisi kanavaan. Ei mitään helteitä ole luvannut tänneppäin, enimmäkseen sateita, ja taas vastatuulia.