maanantai 15. elokuuta 2016

La Coruna



Englannin Guernseystä matkattiin Roscoffiin josta gasti lähti kohti pariisia. Muutaman tunnin pysähdys, ja jatkoin matkaa kohti Brestiä. Keli oli vastatuulta kunnes lähellä Bretiä kääntyi myötäiseksi ja päätin ylittää Biskajan lahden samantein. Koko Biskajan ylitys oli sivumyötäinen. Todella hieno ylitys. Delffiinit kävivät välillä tervehtimässä. Spinnua tuli käytettyä, ja se repesikin matkalla. Radioamatööri yhteyksiä tuli pidettyä matkalla todella paljon ja sehän oli mukavaa ajanvietettä. Sain säätietojakin sieltä... Laivaliikenne oli vähäistä, taisi joka yö olla yksi laivakohtaaminen. Nyt täytyy vähän lepäillä ja kuittailla univelkoja. Kaupungilla vähän kävelin ja alkuvaikutelma tuntuu vähän liian isolta kaupungilta makuuni. Voisi melkein lähteä piankin ja katsoa joku kiva pikku kylä.

keskiviikko 10. elokuuta 2016

Guernsey

Pikavisiitti täällä. Yövyimme täällä ja jatkamme matkaa pian. Täytyy saada gasti Brestiin ja sieltä Pariisiin. Kivantuntuinen paikka. Matka meni hyvin, myötävirta antoi mukavasti vauhtia jota vastatuuli kylläkin hieman jarrutti.

maanantai 8. elokuuta 2016

Cherbourg

Suunnitellusta 140mn matkasta ja 28h tuli sitten 180mailin matka ja kesti 43h. Voimakasta vastatuulta, isoa vasta aaltoa ja lopuksi 3,5solmun vastavirta jossa meni nelisentuntia paikallaan luovien. Miehistö oli loistava. Saivat hyvin nukutuksi ryskytyksessä niin jaksoivat ajella ja mä sain ottaa lungimmin. Ruokapuoli toimi todella hyvin.
Keulapurje "fokka" hajosi viimeisenä yönä. Siitä irtosi "skuuttisäätö" joten skuuttiköyttä ei saanut enää kiinni. Laitoimme myrskyfokan sitten yöllä ja kansityöskentely oli 3metrin aallossa hieman haastava

lauantai 6. elokuuta 2016

Kohti Cherborgia

Pitkän lomailun jälkeen lähden nyt matkaan. Sain hyvän gastiporukan suomesta facebookin gastipörssistä. Laitan kuvaa ja lisätietoa perille päästyäni Cherborggiin.