sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Warnemunde

Saavuin tänne Saksaan eilen. Matka meni mukavasti lukuunottamatta ukkosmyrskyä yöllä, mutta ei se kestänyt kuin tunnin. Toinen ukonilma oli juuri perillepäästäessä ja rantautuessa mutta se ei nostanut tuulta kuitenkaan. Ei laivoistakaan ollut suurta harmia.

Warnemunde

Saavuin tänne Saksaan eilen. Matka meni mukavasti lukuunottamatta ukkosmyrskyä yöllä, mutta ei se kestänyt kuin tunnin. Toinen ukonilma oli juuri perillepäästäessä ja rantautuessa mutta se ei nostanut tuulta kuitenkaan. Ei laivoistakaan ollut suurta harmia.


perjantai 24. kesäkuuta 2016

Allinge


Eilen tuli täytettyä kumivene ja ajelin viereiseen kylään (jossa olin ankkurissa) illasti katsomaan kun poltettiin noita kokossa mutta myöhästyin siitä. Olisi ollut 22.00 aikaan ja kun mä luulin että olisi ollut puolen yön aikaan. Tänään vähän heittelemään virveliä, päiväunet ja ehtoolla köydet irti ja kohti Rostock:ia. Lupasi yöksi ja huomenelle hyviä tuulia.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Bornholm

Saavuin juuri Bornholmin  pohjoiskärkeen Sandvigin ankkurilahdelle. Satamakirjassa tämä on ankkurilahti mutta nyt on kyllä täynnä verkkoja, no kyllä sinne aina yks purkkari mahtuu, saas nähdä oonko aamusti köliäni myöten verkoissa... Nyt oli hyvä sää tulla 131nm ja 25h. Alkumatka luovittiin vastatuuleen ja aamuvarhain loppu tuuli lähes kokonaan, no oli ainakin lämmin. Meri osuus oikein kiva sivuvastanen. Hyvä legi. Nyt nukkumaan ja huomenna tutustumaan Allingen kaupunkiin tai sit matka jatkuu...

tiistai 21. kesäkuuta 2016

ölandista pois.

Näin iltahämärällä tuli lehdettyä Borgholmista pois ja eikä vielä edes tiedä mihin. Täytyy käyttää hyödyksi tämä "leuto" vastatuuli ja välttää tuota navakkaa. Yöpurjehdusta siis tulossa.  Eräs ystäväni katkaisi mastonsa tuossa eilisessä kelissä lähettyvillä. Kalmarin eteläpuolella.

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Borgholm

Tänään luovin Ölannin pohjoiskärjestä tänne Borgholmiin eli noin 27nm matka mutta todellista matkaa tuli noin reilut 50nm. Oli tuo luovikulmakin aika huono,
 uusi purje ja ei nouse tarpeeksi tuikalle, joutunee ottamaan sakkelin pois välistä (liian pitkä purje). Siis vastatuulia riittänee jatkossakin kun ei oo muutakaan luvassa.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Öland

Eilen tulin Ölannin pohjoiskärkeen Visbystä. (n.04.00-18.00) 40nm matkaan meni 70nm kun luovin reippaaseen vastatuuleen ja isoon aaltoon. Luovikulma tuntuu olevan todella surkea tuossa aallossa. Ei nyt säät suosi, vastatuulia vain. Keskiviikkona taas loppuu tuuli kokonaan? (Pääsis ny Ruotsista juhannusta viettämään jonnekkin muualle). No jotain positiivistä niin täällä laiturissa vene ei heilu, nyi, rullaa... yms eli suojainen satama verrattuna Visbyyseen.
Matkalla hajosi tuulimittari, ylin isopurjeen läpilatan pidin/säätö ratsastajasta ja ison purjeen nostoköyden lukitin kun tiukkasin sen liian kireäksi enkä saanut käsivoimin auki niin jouduin kampeamaan meisselillä auki ja meni poikki, no aukes kuitenki että sain purjeen alas. Internetin/ wifin saanti tuntuu olevan ruotsissa kiven alla, joten harvakseltaan pääsen sinne.

perjantai 17. kesäkuuta 2016

En lähtenyt vielä mihinkään, vaan pysyttelen täällä Visbyyssä pitelemässä tuulia ja sateita. Sunnuntaina taidan jättää jo Gotlannin jos säät sallii. Vastatuulia kyllä lupailee mutta mennään kryssimällä.

torstai 16. kesäkuuta 2016

Visby

Matka meni mukavasti, paitsi oli virhe ajaa yö Ruotsin saaristoa pitkin kun ulkokautta olisi voinut nukkua. Päivällä sitten pätkissä nukuin vähän. Aikaa taisi ottaa noin 30h. Nyt en sitten tiedä koska matka jatkuu kun tuulet ei ole kovin suotuisat etelään päin matkatessa. Voi olla että Ölantiin huomenna?

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Pikapuolin matka jatkuu kohti Gotlantia. Kaasupullo tuli vielä vaihdettua täyteen täällä Ahvenanmaalla ja jatkossa tuleekin sitten ongelmia kun tuo pullo tosta hupenee... Vilmi ja Björqvist poistuivat, ja suurkiitokset loistavasta seurasta.

maanantai 13. kesäkuuta 2016

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Marienhamn

Marienhaminaan purjehdittiin tänään 128nm ja aalto oli kohtuullista 2m. Tästä Vilmi ja Björkvist lähtee kotiin ja minä lähden Visbyyseen jonain päivänä. Amatööriyhteyksiä tuli pidettyä matkalla illalla ja aamulla.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Valmisteluja

Alkaa La vida olemaan piakkoin valmiina reissuun. Tänään vielä tiivistettiin kylki ikkunaa, lyhennettiin päävanttia jotta saatiin togletti viimeisenkin vanttiruuvin alle, ja uusi purje kun ei mahtunut lazybaggiin, niin joutui sitäkin muokata.
Tänäkeväänä La vida on saanut muunmuassa:
- Raymarine  lähettävä ais
- Raymarine splitteri
- Raymarine dsc vhf
- Icom mf/hf marineradio/at130 tuner/ pactor
- Raymarine plotteri
- Raymarine tuulimittari
- Epirb
- Windpilot tuuliperäsin
- 2x 100w paneelit
- Raymarine autopilotti
- Raymarine tutkanäyttö
- isopurje
- peräsin
- led valoja, tv, radio, wifi  yms